Gayrimenkul fonları portföy çeşitlendirmesine nasıl katkıda bulunur?
Gayrimenkul fonları genellikle yatırım varlıklarının çeşitlendirilmesi ile ilişkilendirilir, çünkü gayrimenkul fonları katılımcı yatırım araçlarıdır. Gayrimenkul fonlarının tek bir tür gayrimenkule yatırım yapmasını engelleyen hiçbir şey olmamasına rağmen, fon varlıklarının çeşitlendirilmesi, yatırım uzmanlarının genel olarak hemfikir olduğu üzere, birden fazla finansal riske karşı bir can simididir.
Aşağıdaki satırlarda, gayrimenkul portföy çeşitlendirmesinin en önemli faydalarını ve genel olarak yatırıma katkılarını, bu noktaların her biri hakkında ayrıntılı bir tartışma ile inceleyeceğiz.
1. Riski azaltma
Gayrimenkul varlıklarının çeşitlendirilmesi, Fonun sermayesi üzerindeki yatırım riskinin azaltılmasına doğrudan katkıda bulunur, çünkü bu çeşitlendirme, tek bir gayrimenkulde, belirli bir alanda veya tek bir tüzel kişiyle yapılan yatırımlarda karşılaşılabilecek öngörülemeyen veya beklenmeyen olayların etkisini azaltır.
Sermaye birtakım varlıklara dağıtıldığında, yatırım başarısı olasılığı en üst düzeye çıkarılır ve kayıp olasılığı en aza indirilir.
2. İstikrarlı getiri
Fonun getirileri, varlıklarının karla yeniden satılması veya fonun sahip olduğu mülklerden elde edilen kira geliri yoluyla elde edilebilir, ki bu en yaygın biçimdir, bu nedenle gayrimenkul fonları, büyük piyasa dalgalanmalarından etkilenme riski düşük olan en düzenli gelir yatırım fonlarından biri olarak kabul edilebilir
Gayrimenkul portföylerinde çeşitlendirme, özellikle sermaye derin bir ekonomik vizyon ve entegre yatırım planlarına göre incelenen bir grup projeye dağıtılırsa, fonun kar ve getirilerini artırmada etkili bir rol oynayabilir.
3. Sermaye büyümesi potansiyeli
Gayrimenkul varlıkları uzun vadeli büyüme varlıkları olarak nitelendirilir, çünkü özel krizler dışında gayrimenkulün değeri genellikle düşmez ve daha sonra gayrimenkulün değeri nispeten uzun bir süre boyunca artar, bu da gayrimenkul yatırım fonlarına yatırılan mevduatların değerinin istikrarlı finansal getirilerine ek olarak zaman içinde büyüme eğiliminde olduğu anlamına gelir.
4. Küresel piyasalara erişim
Gayrimenkul yatırım fonları, yerel piyasaların yanı sıra küresel piyasalara da erişim imkanına sahiptir. Gayrimenkul fonunun sermayesi uluslararası borsalarda işlem gördüğünde, yatırımcılar yatırımlarını kolaylıkla uluslararası projelere yöneltme imkanına sahip olurken, fonun sermayesi yerel piyasalarla sınırlı kalmak yerine en aktif küresel piyasalara ulaşabildiğinden, gayrimenkul portföyünü yerel veya uluslararası gayrimenkul tipleri arasında çeşitlendirebileceklerdir.
5. Varlıkları çeşitlendirme
Fon sermayesi tek bir gayrimenkul tipine yatırım yapmak yerine yatırıma uygun gayrimenkul tipleri arasında dağıtılmalıdır, örneğin konut amaçlı gayrimenkullere (müstakil evler, villalar, normal apartmanlar veya otel daireleri), her türlü ticari gayrimenkule, endüstriyel gayrimenkullere, depolara, sağlık tesislerine (hastaneler ve huzurevleri gibi), turizm amaçlı gayrimenkullere (oteller, tatil köyleri ve eğlence merkezleri gibi) ve hatta inşa edilmemiş gayrimenkullere (tarım arazileri veya imara uygun arsalar) ve büyümesi ve kar etmesi beklenen diğer gayrimenkul sınıflarına yatırım yapılmalıdır.
Gayrimenkul fonlarının yatırımları, bu yatırımları sadece bir bölgeyle sınırlamak yerine varlıkların coğrafi çeşitlendirmesini de dikkate almalıdır ve bu bölümde bölge seçimi, yapılan çalışmalara ve büyüme beklentilerine göre dikkate alınmaktadır.
6. Enflasyona karşı korunma
Gayrimenkul yatırım uzmanları da küresel veya yerel finansal krizlere karşı gayrimenkul ile riskten korunmanın etkinliği konusunda hemfikirdir, çünkü gayrimenkul genellikle fiyat aralığını korur ve finansal krizlerden etkilenen diğer yatırım sektörlerine göre daha az etkilenir, bu nedenle güçlü bir riskten korunma aracı olarak sınıflandırılır.
Gayrimenkul yatırımı yoluyla riskten korunma bazen değerli metallerle riskten korunmadan daha iyi performans gösterebilir, çünkü gayrimenkul kiraya verildiği veya uygun şekilde yatırım yapıldığı takdirde düzenli getiri de sağlayabilir... Ayrıca, gayrimenkul zaman içinde değer kazanma eğilimindedir ve bu da ilave bir yatırım avantajıdır.
7. Profesyonel yönetim
Gayrimenkul fonları genellikle, alanında güçlü uzmanlıklarına dayanarak yatırımcılar için çaba ve zamanı azaltabilen, sağlam ve daha etkili yatırım stratejilerinin benimsenmesini sağlayan gayrimenkul uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yönetilir.
Ayrıca, bir gayrimenkul fonunun yatırımının başarısı, yönetim ekibinin başarılı bir şekilde seçilmesine bağlıdır, bu nedenle yatırım yapmadan önce fonun yönetim ekibinin geçmiş performansını ve özgeçmişlerini öğrenmek önemlidir.
Oragon ile gayrimenkul fonlarına güvenli yatırım yapın
Oragon, Türkiye'de yatırım fonları kurma, gayrimenkul yatırım fonlarını ve girişim sermayesi fonlarını yönetme yetkisine sahiptir. Şirketimiz, gayrimenkul yatırımı ve borsa yatırımının en parlak isimlerinden bazılarını içeren bir yönetim ekibinin gözetimi altında faaliyet göstermektedir.
Oragon, uzun deneyimlere dayanan vizyonu doğrultusunda yatırım risklerini göz önünde bulundurarak, yatırımcılarının fonlarındaki mevduatlarını büyütmek, yatırım portföylerini çeşitlendirmek ve mümkün olan en yüksek yatırım getirisini elde etmek için stratejik planlar geliştirerek karlarını maksimize etmelerini sağlar.
Ayrıca, müşterilerimizin özel vizyonlarına yönelik yeni yatırım fonları kurarak, izinlerini alarak, yasal belgelerin tamamlanmasını kolaylaştırarak ve resmi onayların takibini yaparak. Bunlara ek olarak, yatırım fonlarına yatırımla ilgili her konuda ücretsiz danışmanlık hi